Kopiowanie widoków

W zakładce Widoki istnieje możliwość kopiowania widoków w ramach tego samego źródła danych. Skopiowany widok zostanie utworzony pod inną nazwą, ale z taką samą konfiguracją (w tym z tymi samymi uprawnieniami) co oryginalny widok. Opcja Kopiuj widok dostępna jest z poziomu rozwijanego menu Więcej akcji (przycisk jest aktywny tylko przy otwartym widoku).

W wyświetlonym oknie dialogowym należy nadać nazwę dla nowego widoku lub zatwierdzić domyślną: <nazwa kopiowanego widoku> (kopia).

Nowy widok zostanie utworzony po zatwierdzeniu operacji przyciskiem Zapisz.

Czy ten artykuł był pomocny?