Przejdź do treści

CRM i serwis · Zlecenia

Usunięcie zlecenia

  • 1 min czytania
  • Zaktualizowano 18/10/2024
  • Wyświetlenia: 1.6K

Zlecenie można usunąć przyciskiem  (klawisz <DELETE>), gdy:

  • z magazynu nie zostały jeszcze pobrane żadne części,
  • zaznaczony jest parametr zlecenie w realizacji,
  • części zostały zamówione a nie pobrane (zlecenie może być powiązane z zamówieniem u dostawcy),
  • czynności zostały zakończone lub nie zakończone.

Jeśli Serwisant założoną ma blokadę na usuwanie części pobranych (parametr Kontrola części pobranych

w Start/Konfiguracja/ Program/ Użytkowe/ Operatorzy/ Parametry/Handel,Serwis) wtedy może wykonać zwrot części z poziomu zakładki [Części]. Zlecenia natomiast nie będzie mógł usunąć.

Uwaga
Zlecenie można usunąć nawet, jeśli będą istniały pozycje zamówione.

Czy ten artykuł był pomocny?

Twoja ocena pomaga nam ulepszać dokumentację.